Confederations cup 2009

Fotboll, fotboll, och mera fotboll! Inte nog med att det har varit U-21 Em så har det också varit Fifa Confederations cup 2009 i Sydafrika, har varit ganska spännande att följa eftersom Spanien har varit med och spelat, vilket då betyder att Fernando Torres har varit med och spelat, hallelujah! Han är ju klart den bästa fotbollsspelaren i världen och det gör ju inget att han är den absolut snyggaste heller! Det gör det hela till mycket bättre fotboll att titta på när han är med!
Spanien kom 3:a i cupen, de vann lätt gruppen med bara vinster där de mötte Sydafrika, Irak och Nya Zeeland. I semifinalen förlorade dom tyvärr mot Usa och spelade sig till 3:e platsen i sista matchen mot Sydafrika. Mycket mycket jämn och helt otrolig match, har aldrig sett något liknande! Den var ganska svängig och oförutsägbar. Torres gjorde under turneringen 3 mål och dom gjorde han i Nya Zeeland matchen, en äkta hat-trick, well done! Men Brasilien tog hem guldet när de vann över Usa med 3-2 i finalen. Jaja det är ju VM snart och då får man se mer av Spanien och fotbollsguden Torres! Looking forward to it!



Pals

En bild säger mer än 1000 ord, har hänt en hel del på sistone, mycket roligheter kan jag säga! Alldeles för mycket för att orka skriva om allt men vi kan säga såhär att jag och Hanna gillar verkligen sommaren och invigningar! Sen har vi märkt att stockholmare kan vara riktigt trevliga dom med tydligen, det var något nytt ;) Nej men den här veckan har varit ordentligt "busig" som Hanna skulle ha sagt.
Imorgon bär det av to the beach!



Midsommarhelgen

Ovanlig rubrik i dessa tider, men i alla fall. Midsommarafton spenderades sjuk hemma i sängen och soffan för att se Sveriges U21 lag spela, tyvärr 2-1 till Italien men vi hade väldigt mysigt ändå faktiskt :) Så länge man har en skål ostkrokar och en mysig katt så är jag mer än nöjd, allt som behövs för att göra mig glad med andra ord! Men på midsommardagen åkte vi till Åminne på afterbeach där det var musik, dans och mycket mycket fonyktra människor, väldigt underhållande måste jag säga! Sen gick vi med Anna, John och Manne hem till deras stuga där hela deras släkt befann sig. Det blev god mat, trevligt sällskap och en hel del roligheter där bland alla olika åldrar och folk! David, Gustaf, Manne och John satt och skålade upp en hel 1 liters Jägermeister! Usch och blä men kul :) Någon annan fick i sig lite mycket gott att dricka och beslöt sig därför för att ta ett dopp i havet mitt i natten, hmm mycket smart... Och jag fick för mig att jag kunde öppna en kapsyl med händerna, vilket jag såklart inte kunde och skar upp en ganska djup bit hud på fingret.. Men vad gör väl det, tycker att midsommarn blev väldigt lyckad och jag har haft väldigt väldigt roligt resterande delen av helgen också!
Med andra ord är jag helnöjd med allt!!



Koppel

Min lilla Izzta har nu fått ett koppel! Haha man ser ju inte lite löjlig ut när man vandrar omkring med katt i koppel :P Men det är ju det enda sättet för honom att få komma ut och känna den friska luften, få vässa klorna i träden och rulla sig i gräset som han älskar så mycket.. Det är den härligaste årstiden på året när våren blir sommar, man kan ha dörrar och fönster öppna, springa ut och in barfota och pyssla, och nu måste vi ha allt stängt och han måste sitta instängd i ett varmt hus utan luft, inte kul alls, men vi hoppas på att örat ska bli igensytt så snart som möjligt för snittet läker ju inte av sig självt tydligen..



Fotboll

I helgen var vi iväg på fastlandet och spelade seriespel för första gången med div 3 och div 5 laget. Det var en lyckad och rolig resa, allt var kanon utom vädret.. Det var spöregn precis hela dagen uppe i Täby och vi var ute sen innan klockan 9 på morgonen och var färdigspelade kl 15, oj oj oj vad man var blöt då kan jag säga! Hade converse på mig, inte de bästa regnskorna direkt :P jag hade 3 tröjor och en ordentligt regntålig jacka på mig, efter 1 timme hade alla lager läckt igenom och det rann vatten på bara skinnet, det var iskallt och man kunde inte gå in och värma sig, brrrrrrrrrr säger jag bara!
Men vi vann alla matcher utom en och den spelade vi oavgjort, riktigt bra resultat, det var ganska klara vinster också. Har för mig att div 3 hade 8-1 i målskillnad och div 5 hade 15-1 i målskillnad, inte illa pinkat om man säger så! Och alla höll humöret uppe trots att läpparna var blå och fötterna isbitar, väldigt härligt kämpat av alla, första resan helt utan gnäll och svidigheter och under dessa omständigheter är det ju fantastiskt!

Imorgon blir det nog till att verkligen städa det sista i lägenheten om det hinns innan fotbollsträningen. Allt ska skuras, moppas och dammas.... Jippi va kul, känner mig verkligen taggad, not! Men imorgon ska i alla fall jag och Alex på Rosengårdens invigning av utebaren, ska bli riktigt roligt och vi har vår kära Dennis att tacka för inbjudan :)

Utflyttning

Ja nu är det utflyttning av lägenheten som gäller, vilket betyder, packa packa packa och sen städa städa städa...... Suck inte kul inte, men det börjar bli relativt tomt här nu! Riktigt skönt att få det klart

Ikväll är det utgång med Hannapanna som gäller, ska bli redigt fun! Dansa natten lång of course!
Så det blir typ utflyttningsfest här ikväll dåra, bland kartonger och dammråttor, nice! Får se om vi hittar lite fler roliga själar att umgås med under kvällens gång :)

Tja imorgon är det fotbollsresa till Sthlm, ska väl bli ganska kul tycker jag, härligt gäng som ska med och håller sig humöret uppe blir det nog en lyckad resa! 
Men nu är det party!

Studentmiddag och fest!

Igår hade jag studentmiddag för hela tjocka släkten plus Jocke och Nicklas! Tror nog att nästan alla kom, vi var typ 40 pers, ganska många alltså. Gustaf och grabbarna grus hade satt upp ett stort tält i trädgården (slott enligt mamma, cirkustält enligt mig). Hela huset har städats och möblerats om för denna middag, och vi sitter ute! Suck suck, men nu är mamma nöjd och glad med hur det ser ut här i alla fall :) Vi bjöd på smörgåstårta och vanlig gräddtårta med jordgubbar. Jag hade kämpat som en dåre med gräddtårtan, jag ska aldrig mer göra tårtor, dom jävlas bara hela tiden! Rinner, kladdar och jockar... Men resultatet blev nog lyckat, folk åt av dem i alla fall!
Jag fick massa fina presenter, många smycken, en superfin skål, en språkbok och 100 dollar till min USA tripp! Fantastiskt bra alltihop! Av mamma och pappa fick jag en kamera, wiiiiie! Precis vad jag ville ha, och jag invigde ju den under middagen kan man säga, tror Nicklas håller med :P Jag tog 40 bilder under dagen varav ca 95%  var på Nicklas! Ganska underhållande att gå igenom dom dagen efter!
Efter kalaset drog Jag Nicklas, Manne, David och Jocke hem till Nicklas för lite förfest, där det nördades NHL 09 på xbox :) Heja heja FBK satt jag och skrek!
Sen bar det av ner mot stan, jag och Nicklas gick in på Gute eftersom vi trodde dom andra gått in på Munken som har 20 års gräns, men efter ett litet tag träffade vi på dom där också så truppen var samlad på dansgolvet! Vilken hejdundrande rolig kväll! Tyvärr var det ju så att någon blev lite väl drucken och slockna på MAX men han hade nog roligt ändå får vi hoppas, han var pigg idag i alla fall.
Lyckad kväll kan man sammanfatta det som i alla fall, riktigt riktigt lyckad!

Idag stod jag och hejade på när Jocke, David och Manne skulle dra loss Jockes bil som han så duktigt kört fast här hemma på gården kvällen innan! Ganska spännande att se hur de kämpade och bar sig åt :P Men när den var loss åkte jag och Manne till stan för att fika och käka glass på hamnen med Nicklas och Alex, very nice!

Har vart en riktigt rolig helg måste jag säga, hoppas på flera såna och bättre väder framöver!
Kände mig tvungen att lägga upp lite snygga bilder från den nya kameran också, inte bara bilder på Nicklas dock!
Den stora ostkroksskålen är min och den lilla är Jockes, tycker det blev rättvist ;)


Studenten

Ja då har man tagit studenten då! Det var ju utan tvekan den roligaste och underbaraste dagen i livet!! Så sjukt kul hade vi allihopa och vi hade till och med vädret med oss! Det vat ju egentligen så att det skulle regna och blåsa som satan hela dagen och kanske också åska men det var faktiskt soligt och fint bortsett från vissa moln och lite kyliga vindar, men annars var det kanon och såå mycket bättre än väntat!
Dagen började på kongresshallen med alkoholfri drink (?!) sen en massa tal och ljuvliga sånger i storrummet där även stipendierna delades ut. Efter det var det dags för lunch, och det var jätte jättegott! Väldigt lite på tallriken dock men man var så pirrig så det gick inte att äta i alla fall :P Utanför fönstrarna såg vi alla att folk, släk och bekanta började samlas och allt blev bara mer och mer på riktigt, känslan går inte att beskriva! Min klass, Sp3f, hade utgångsnummer 10 så vi var väldigt i början, vilket var otroligt skönt! Sen när det var vår tur att rusa ut på balkongen var det först Martin och Hugo som skulle springa ut lite passionerat och gulligt till Titanic låten och sen skulle vår låt Surfin bird dra igång och alla skulle fara ut i dans, hopp, skutt och glädjerop :)

Väl ute sprang man omkring lite smått förvirrat och letade efter alla man kände och skulle titta på allas fina vagnar (ingen var ju lika fin som våran) När alla klasser gått ut bar det av i vagnarna till Öster för att få Tårta! När tårtan var slut, vilket den var väldigt fort.. började partyt som varade natten lång! Party party på vagnen, alla var så jäkla taggade och hade så roligt!
Minne för livet absolut! Det var nästan värt alla eländiga år i skolan enbart för att ta studenten!




Just feelings

You don't make it easy 
I feel suffoacted even when you're not here
How am I suppose to breathe
I need my air but i want you here all the time anyway
I want you in my air 
I'm choosing to fight you because i miss you too much to be nice
Still I just want to run away from everything, everyone and just dissapear till I know whats going on
What's happening why can't I just be happy?
Why can't we just be happy?
I've got what I need but still there is something eating inside of me, please take it away!
The world is up-side-down

Åh fy satan!!

Nu jäklar smäller det snart!! Jag ska ta Studenten!!! Helt sjukt galet kul och skönt ska det bli!
Idag har vi haft intern avslutning, lärarna sjöng, vi fick dansa runt i skolan, blev bjudna på cider och vi gjorde raketen, haha pricken över i xD Efter det samlades klasserna i klassrummen och vi fick säga adjö, tacka lärarna och vi fick våra Betyg.....! Förvånande bra var dom! Herregud asså! Jag fick hela 3 MVG och 10 VG!! Wow va jag är bra asså! 16 G dock och ett IG men det var ju för att jag hoppade av kursen så det tycker jag väl ändå är skapliga betyg! Jag vill till och med Godkänt i Matte B!! Det var det absolut häftigaste av allt, som jag kämpat med det! Fick en rosa ros av mamma när jag kom hem för att jag fick så bra betyg : ) Mycket gulligt, Tack mamma!

Vi har gjort klart vagnen idag, grymt fin blev den, kommer säkert vara lätt den finaste och coolaste vagnen imorgon! Vad vi har jobbat och jobbat med den sanslöst jobbiga gaffatejp som vi typ klätt hela vagnen med känns det som xD Allt kommer bli kanon imorgon, Har jobbat stenhårt för att äntligen nå fram till den här dagen och nu kommer den så fort! Kan verkligen inte bli bättre nu!
Ska väl ta och hoppa i säng  nu och få lite sömn för imorgon blir det Partaj hela natten lång!!!!!


För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten
För vi har tagit studentern, fy fan vad vi är bra!

Vagn på G

Har vart hemma hos Birgitta idag med klassen, var ute och vandrade i hennes träskiga naturreservat.. Det var geggigt och mygg överallt, är helt sönderbiten! Men det var trevligt och väl tillbaka hos Birgitta var det pastasallad till mat och dags att säga farväl till våra kära lärare Kjell, Katja och såklart vår hönsmamma Biggan :)
Sen bar det av hem till Johanna där vi skulle börja fixa vagnen! Riktigt roligt, tyget är uppsatt, musiken på plats, soffa finns och de mesta av grejerna är fixade. Imorgon ska vi då bara sätta alla dekorationer på plats och grilla. Himla mysigt ska det bli! Plus att vi har avslutning imorgon!! Och vi får hem betygen.... Spännande men jag vet ju redan nu att det inte kan vara så bra.. Hm men STUDENT på torsdag, gissa om jag längtar mycket eller lite!!!! :D :D Wiiiiiiiie

Succé

Balen igår var en riktig dundersuccé! Alla var så himla fina i sina klänningar, håruppsättningar och bilar! Vi kom iväg ganska tidigt i kortegen tack vare att Manne är väldigt bra på att tränga sig. Tror att det var cirka 300-400 bilar igår och vi var nog bland de 20 första, superskönt. Väl nere vid Almedalen var det mingel, picknick och foton i överflöd!

Man kände sig som en riktig stjärna asså, först under hela dagen satt jag på en stol medan Mamma och grannen Mona fixade mitt hår och mitt smink, inte allt för ansträngande måste jag säga, något man skulle kunna leva med ;) Sen stå och bli fotat av kameror överallt, inte illa inte illa.

Inne på Wisby Strand fick vi välkomstdrink medan vi väntade på att få gå in och sätta oss, vid det laget var alla väldigt hungriga! När vi satt oss fick vi förrätt: Räk- & kräftfylld gravlaxrulle med grön sparris, jungfrusallad sam senaps- & tryffeldressing, låter väldigt äckligt med tanke på att jag varken gillar räkor, kräftor eller lax.. Men det gick ner i alla fall och det var inte så pjåkigt! Men varmrätten var kanon!! Helstekt fläskfilé med Roqfortsås, vinocotto, grilltomat serverat med en potatis- & murkelbakelse, lät också lite småskumt men det var så otroligt gott!! Efterrätten var inte alls lika god.. Trinidad fylld med havtornstryffel serverat med hallon- & havtornssås, usch!

Efter maten var det PARTY! Det var dans hela natten lång! Började kvällen med att svänga loss ordentligt med Lisa, alltid lika kul! Sen hitta jag Hannaaa!! Vilket betydde ännu mer dans dans dans! Kvällens höjdpunkt var utan tvekan de två sista låtarna som spelades, Hallelujah och The Time Of My Life!!! Gåshud på hela kroppen då vill jag lova, herregud!!!

Så för att sammanfatta det hela så är jag riktigt riktigt nöjd och allt var kanonlyckat!! 
                                    
                                         Bilder från balen

RSS 2.0