Whatcha say

Skolan har börjat, jag har haft två skoldagar :) Går bara måndagar och onsdagar i skolan, ganska soft faktiskt men det är långa och jobbiga dagar. Börjar kl 8.00 båda dagarna och på måndagar slutar jag 22.10 (!) men redan 15.20 på ons så det får väl duga. Jag har bara två olika lärare och jag gillar båda, riktigt roliga och bra hoppas jag. Det är ganska svårt att hänga med nu i början, allrahelst när det är sånt där tekninskt snack som man knappt fattar på svenska :P Men det kommer man komma in i, och  det ska bli roligt att börja med lite arbeten och projekt. Just nu är det mycket prat och information, men vi har redan fått lite läxor som måste göras. Känner mig än så länge ganska pepp på det :)
Det är inte jättemånga internationella studenter som går i mina klasser ändå, tror det kan vara lite för komplicerat. Men några svenskar är det ju, plus att en av lärarna älskar oss svenskar, känns ganska bra må jag säga. Det riktigt tråkiga är att det inte finns några snygga killar i mina klasser att sitta och titta på, jädra trist asså :P
Ikväll är det feeest! Ska minsann se till att vinna i både beerpong och biljard, har tränat nu som tusan i veckan!
Och en annan positiv sak är att jag är grym på att tvätta (peppar peppar) Ingenting har krympt och ingenting har blivit missfärgat, det är jag väldigt nöjd med :) Aja sen är det väl inget mer som hänt direkt, eller jo vi var på Sharkeez igår, grymt kul, mycket folk och dance dance dance! Det är också hemskt roligt att lära amerikanare att prata svenska, dom är inte bra på det om vi säger så :P
Nej nu ska jag slänga i en tvätt till och sen gå och möta Therese vid affären och handla lite god mat till ikväll :)

 


To save a life

Har varit och sett en sjukt bra film på bio, To save a life, fruktansvärd och gripande film! Jag hade gåshud under nästan hela filmen och några av oss satt även och grät filmen igenom. Handlar om mobbning och självmordstankar, folk som inte blir sedda och inte ser någon annan utväg från lidandet än döden och de få personer som faktiskt ser dem och har viljan att kämpa för dem. Otroligt bra film som måste ses av alla! Alla de olika grupperna som finns i de flesta skolorna finns med, de som är utanför, stöddiga idrottskillar, blonda bimbos, de godhjärtade m.m. Man känner ju igen sin egen grupp eller vart man själv en gång var i livet.
Bion vi var på heter Arlington och den är vansinning stor, tar in 7000 personer och det kändes som att sitta utomhus för i taket lös stjärnorna, till och med orions bälte, awesome! Den var ju inte direkt fullsatt ikväll men jädrar vilken känsla, sitta och se på en fantastisk film under stjärnor med bra sällskap, lyckad kväll skulle jag säga!







Jag och Therese har insett att vi verkligen behöver öva på biljard eftersom alla andra i huset är grymma och alla som kommer hit är ju också jättebra! Så vi har försökt träna lite och vi kan ju säga att det tar minst två evigheter för oss att spela klart en omgång. Vi sätter den vita bollen och motspelarens bollar oftare än vi sätter våra egna. Det blir en hel del missar och bollen flyger av bordet. En hemskt rolig syn skulle jag gissa på för en biljardspelare och förmodligen alla andra också :P
Och igår testade vi även på det populära drickspelet Beer pong, och det  gick ju faktiskt bättre än väntat, eller tja bra gick det väl egentligen inte om jag tänker efter men vi vann i alla fall, går ju lika dåligt för alla som är involverade i spelet och måste dricka :P Men ja nya upplevelser och roligheter, vi blev som barn igen igår, satt på golvet och kastade Pretzels på varandra och andra små busigheter,  mycket kul må jag säga!
Imorgon börjar skolan, jag är lite smånervös men jag tror det kommer gå bra ändå :) Känns bara lite jobbigt att jag börjar kl 8.00 och slutar kl 22.05 och bara har 10 min raster mellan lektionerna, men hang on to a big smile and you will reach the goal! :D

Lycka!

Åh fatta vad lycklig jag är nu!! Det ryktas om att Liverpool vill köpa Roman Pavlyuchenko av Tottenham!! :D Det hade ju varit det bästa som kan hända! Mina två favoritspelare spela sida vid sida! Hur coolt hade inte det varit på en skala 1 till 10?! Roman har ju tyvärr inte presterat så bra i Tottenham på sistone men det är ändå en hel del klubbar som är intresserade av honom, bland annat Liverpool :) Och det har ju inte gått allt för bra för Liverpool nu heller, Torres riskerar Spaniens VM för att rädda Liverpool med tanke på att han behöver opereras och väntar för att kunna spela nu, dumt dumt. Men åh heja heja hoppas nu det blir team Torres och Pavlyuchenko :D



Skitväder!

Satan i gatan vilket väder! Vaknade av att det åskade, regnade och blåste som tusan. Men för stunden var jag för trött för att bry mig så jag somnade om och vaknade senare av något ännu värre än ruskvädret, jo våran cable guy står utanför mitt och Therese fönster och hamrar, bankar och låter.. Inget höjdar sätt att vakna på! En gul blöt snubbe med en borr i högsta hugg = scary! Det dåliga vädret hade inte blivit bättre när jag till slut orkade ta mig upp ur sängen, jädrar vilket skitväder!
Alla sociala människor i huset vaknade såsmåningom och tog plats i sofforna med sina datorer när det plötsligt blir strömavbrott... Jävla surt asså! Det var ju inte för detta man lämnade Sverige. Men man får göra det bästa av situationen så jag och Tatiana spelade lite biljard i garaget och min nybörjartur fick mig nästan nästan att vinna, men bara nästan :P Vi fick nyligen tillbaka strömmen och alla återgick till soffan och sina datorer, mysigt :)

Åh jag vill ha ostkrokar och marabouchoklad!!!! Dom har typ inget gott godis här och ostkrokarna smakar popcorn.. funderar på att smälta lite ost och doppa dom i, kan bli smaskigt :P Och chokladen är mjölig och inte alls lika god som hemma.. Känner mig i alla fall i desperat behov av det just nu!







Ikväll verkar det som om det blir typ fest, det är ju trots allt lillördag idag, men som vanligt så bestämmer vi allt i sista sekunden så man vet aldrig vad vi hittar på för roligheter :) Men det lär ni få läsa om någon annan dag.
Ha det bra, för det ska jag ha :)

Isla Vista is the place!

Igår var vi i Isla Vista, heeelt sjukt! Det är ett område med en massa stora gator där det är fest i varenda hus och lägenhet. Man traskar omkring och går in i ett hus som ser kul ut :P Alla är välkomna och det finns DJ's och dansgolv för dom som bor i husen har inte så mycket möbler. Ett hus vi var inne i hade enbart en soffa och en strippstång!
Det var i alla fall skitkul att äntligen få prata engelska med folk och träffa annat än svenskar överallt. Haha vi åkte limo dit eftersom det var billigare än att ta taxi :D Hur coolt som helst, ville ju nästan inte kliva ur limon när vi väl var framme, var ju sånt himla drag där också med discobelysning och grym musik! Säger bara WOW! Mycket lyckad kväll som förhoppningsvis kommer göras om!



Lazy days, crazy nights!

Idag har varit en riktig slappardag, alla satt i soffan med varsin dator i knät och degade typ halva dagen. Sen begav jag och Therese oss av till skolan för att få våra skol IDkort och sen vidare ner på stan. Vi drynade bara omkring i lugn och ro, väldigt härligt. Idag var det himla varmt också, endast tunika och kofta behövdes :) Super! Vi var på jakt efter mobilsmycken och klistermärken men det var svårt att hitta.. Eller mobilsmycken hittade vi efter ett tag, skitsnygga! Men klistermärken var omöjligt att hitta, vi var inne i hur många affärer som helst men när vi hade gett upp och var på väg till bussen hem gjorde vi ett sista tappert försök och tadaaah vi hittade små kattklistermärken :) Vi pimpade våra mobiler med det, alla har ju likadana mobiler här så vi ville sticka ut lite så vi vet vart man har sin. Tog även en fika på Starbucks! Gud va jag hade längtat efter att få det igen sen Londonresan, smarrigt som attan!
Nej hu nu är jag jättetrött, väldigt återkommande fenomen nuförtiden känner jag.. Så jädra jobbigt att vara trött hela tiden, fast nu är jag väldigt förkyld också så det är väl en del av problemet. Men för tusan klockan är bara  nio! Jag trodde den var typ 11.. Natti natti i alla fall :)






Shopping shopping

Idag har vi inte gjort så speciellt mycket, vart lite småbakis och trött bara. Therese och Tina skulle till skolan och göra prov medans vi andra satt hemma och degade. Men vi gick tillslut och mötte upp dom på eftermiddagen för att sedan fortsätta ner mot stan för lite shopping. Vi har nu införskaffat nya mobiler med amerikanskt nummer, snacka om att ha bytt ner sig ifrån touch mobil till en skruttig mobil utan kamera eller nånting. Men jaja det är bara tillfälligt och det duger här :) Spang i massa andra affärer också, lyckades fynda en del faktiskt, två tunikor, en t-shirt och ett par välbehövda solbrillor för bara 280 kr.
Imorgon ska vi till skolan nästan hela dagen för information.. Fast jag tror även att vi får våra scheman och skol ID-kort, och det ska bli spännande! Nej nu är jag alldeles för trött för att hålla ögonen öppna.
God natt gott folk och god morgon Sverige :)



Bilder från stranden igår

Skola, strand och massa roligheter

Idag har vi varit i skolan, hur stor som helst! Jag kommer verkligen gå vile en hel del gånger. Vi registrerade oss och fyllde i en massa papper. Skolan verkar väldigt mysig :) Efter det åkte vi tillbaka till vårt neighbourhood och käkade på Taco Bell, mumsigt faktiskt. Fast när man beställer en liten läsk här så är den lika stor som dom stora är där hemma, en aning jobbigt när man inte dricker så mycket :P
Sen gick vi ner på stranden som ligger en liten bit ifrån värt hus för att se lite folk surfa, ascoolt!! :D Jag vill också!! Fast hu vi såg en död säl där.. Den hade "tappat" sin yttersta hud och var helt vitrosa och förmodligen hade delar av bakdelen och större delen av huvet blivit uppätet. Inte speciellt fräscht. Men gud, trapporna ner till stranden var helt fruktansvärda! Hur lång trapp som helst, nerför var inte allt för jobbigt men upp var lite småjobbigt! Trodde jag skulle dö ju :P
Nu är vi hemma och fixar lite sen ska vi möta upp dom andra grabbarna och gå på något kareokeställe här i närheten :) Hoppas vi kommer in, här har dom ju den dumma regeln att man måste ha fyllt 21 för att dricka och gå ut, mycket knasigt. Annars blir det fest hemma hos oss, ska bli riktigt kul faktiskt!
Åh stranden var underbart vacker! Jag blev helt kär!



Den fruktansvärda trappen



Tina, Erika, Tatiana och jag :)





Skola

Igår var vi på bio ett gäng och såg Sherlock Holmes! :D Den som jag ville se innan jag åke men den hann inte ha premiär på Gotland. Den var väldigt bra faktiskt, inte som jag förväntat mig men helt klart godkänd!
Nu håller vi på och gör oss i ordning för att gå till skolan och skriva in oss. Ska bli grymt spännande att se hur det ser ut! Vi har bara gått utanför och det är helt sanslöst stort!! Jag kommer gå vilse jämt känner jag :P Men det blir nog roligt det med.
Sen ska vi downtown en sväng och fixa mobiler och lite annat småfix :)



Vårt hus!



Korsningen vid vägen, var tvungen att plåta bilen!

 


Jetlag

Usch jag har jetlag, är skittrött och har varit det sen fyra timmar tillbaka och klockan är bara 20.10 här, snaaaark!
Resan hit gick åt helvete, mitt plan från arlanda skulle ha gått 07.10 och jag var där redan kl fem men planet var försenat så jag fick stå i en förbannat lång kö i ca fem sex timmar för att boka om min biljett, jävligt drygt för jag hade inte ätit något heller.. Usch men sen fick jag i alla fall ett flyg kvart i 12 till London. Där var planet en och en halv timme försenat så satan vilken långtråkig skitdag kan man säga!! Men jag kom fram i alla fall, välbehållen och med all min packning, men min taxidriver var läskig, han såg ut som en förvuxen skogshuggare och satt med ficklapman utanför rutan för att hitta min adress
Idag har vi varit nere i city och kollat runt lite, hur stort som helst är det, sjukt mycket att titta på! Har även köpt en kudde för den platta mjuka saken i huset kan knappast klassas som kudde, så inatt ska jag sova som en kung :) Fast jag skulle föredra att sova nu!
Det är verkligen hur fint som helst här, husen är skitfina och det är palmer och exotiska växter överallt! Och det är även väldigt varmt, har gått i tunika och leggings idag och ändå tyckt det vart varmt! Me like :)



Snowy day

Idag har Jennifer varit här hemma med Lucas och vi tre var ute och hade ett ordentligt snöbollskrig! Ingen ordentlig kramsnö dock men finns det vilja så löser sig allt. Det blev ju blött och kallt som det ska vara. Usch snö innanför kläderna är inte mysigt.
Vi har även haft taco kväll och det är något speciellt med taco som får hela vår familj att spåra ur totalt :P Jag hade kameran framme nästan hela tiden så det vart en hel del vrickade foton och väldigt väldigt roliga filmer! Brottning på golvet, mat överallt, galen katt och sjukt mycket skratt, superhärligt! Kul med lite fina minnen såhär innan avresan.

Strange feelings, what am I suppose to do with them
I love the feeling, it makes everything feel so warm and colorful
But what happens when I leave, I don't wanna lose it all
Will everything be the same when I get back
Will we be able to catch up where we left off
Or will I come back to cold and darkness
All I can do is hope for the best
This is not goodbye
It's see you soon



Happy new year

Nyår har det varit nyligen, blev en riktigt smaskig middag hos Hanna med Anna och Fredrik, superroligt! Vi drog oss sedan vidare ner på stan för att skaka loss och gömma oss för raketer. Usch farliga saker detdär, förra året var ju brutalt läskigt men i år stod det typ 8 polisbilar runt hela hamnen så det var under ganska konrollerade former tack och lov! Hittade Manne, JJ och Nicklas där också, himla kul faktiskt. mycket folk och mycket drag! Men efter en hel vecka utan ordentlig sömn så ringde jag Jocke ganska tidigt, han fick komma och hämta mig halv tre, och det gick ju ganska fort hem kan jag säga, höll i mig för kung och fosterland i bildörren, dåren körde ju hur fort som helst fast det var svin halt på vägen! Men hem kom vi båda två helskinnade i alla fall och det var väl tur :)





På nyårsdagen var det som vanligt släktträff i ishallen, alltid lika pepp på att åka skridskor dagen efter men det var väl ganska roligt ändå. Man är ju så fruktansvärt grym på grillor, heheh. Yeah och i tipspromenaden fick mitt team full pott (på barnfrågorna). Vuxenfrågorna var ju jättesvåra så det var ju inge roligt.
Hoppas att nästa år blir kanon det med, blir nog svårt att slå 2009 men "ingenting är omöjligt" - Gunde Svan
Gott nytt år alla härliga och ohärliga människor!



RSS 2.0